Runda och raka gabioner

Prisförfrågan 

 

 

Ladda ner 

 

Gabioner tillverkade i Sverige

 

Användningsområden för gabioner

gabion, rund Gabioner har under längre tid använts som stödmurar längs vägar. Ofta använde man då tvinnade mjuka nät som inte gav så estetiskt tilltalande murar. Idag är gabioner är ett prisvärt alternativ för att göra stödmurar och andra dekorationer i både trädgårds- och offentlig miljö.

Ofta byts gammal uttjänt slipers eller en buktande stenmur ut, eller så vill man kanske ha en annorlunda mur med planteringsmöjligheter. Eftersom gabioner är flexibla klarar de att anpassa sig efter eventuell rörelse och sättningar i underlaget utan att spricka, vilket annars kan vara ett problem med andra alternativ. Det mesta går att göra med sten och gabioner om man använder sin fantasi.

 

Gabiola® gabioner

Raka gabioner i 1-meterssektioner

Gabiola® gabioner passar både trädgårdar och stora projekt, finns som rak och rund gabion, och levereras med låsspiraler och färdigtillverkade distansstag. De raka och runda gabionerna kan kombineras enligt egna önskemål, vilket ger möjlighet till fantasifulla former. Till exempel kan en rak gabionmur avslutas med en rundning, eller så kan man använda de runda gabionnäten till att göra en mjukare sväng.

 

Gabiola® använder en aluminium- och zinklegering (Bezinal) som ger bästa korrosionsskydd, och finns i två utföranden.
Garden har en trådtjocklek på 3,5 mm, maskor på 50x100 mm, och har ett förväntat rostskydd på över 50 år.
Professional har en trådtjocklek på 4,5 mm, maskor på 100x100 mm, och har ett förväntat rostskydd på över 80 år.

 

För att få en stark och sammanhängande mur och för att spara åtgång av delar byggs gabionerna ihop med gemensamma skiljeväggar, lock/bottnar och låsspiraler. Åtgången av delar beräknas för varje bygge individuellt. Som standard byggs våra raka gabioner i tvåmeterssektioner, men de kan även byggas i enmeters- eller halvmeterssektioner.

 

Vad är priset på en gabionbur?

Eftersom Gabiola® inte säljs som lösa burar, utan delar räknas till varje projekt individuellt med så mycket gemensamma delar som möjligt, är ett pris per bur ofta missvisande. För priser, använd prisförfrågan här på sidan, skicka ett mail med önskad storlek på gabionmur (vi svarar vanligtvis samma arbetsdag), eller ta kontakt med någon av våra återförsäljare.

 

Klicka här för att se några projekt där Gabiola® använts.

 

Designtips

Vi hjälper gärna till med tips och designlösningar där gabioner ingår. De raka och runda gabionnäten kan kombineras i fantasifulla former. Designförslag

 

 

Montering

Att bygga gabioner själv är inte svårt. Tack vare att våra gabioner monteras ihop med låsspiraler går monteringen enkelt och snabbt (ca. 5 min/löpmeter). Konstruktionen är flexibel eftersom spiralen kan fästas i valfri maska i gabionnäten. Spiralerna tillverkas i starkt fjäderstål (med samma skyddande legering som näten), och har en tät stigning för bästa hållbarhet. De färdigtillverkade distansstagen som ingår underlättar monteringen, jämfört med att använda najtråd, vilket tar längre tid att få till och är svårare att få jämnt.

 

  Monteringsbild

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Sortiment Gabiola® gabioner

 

Dessa delar finns idag i Gabiola®'s sortiment.
De delar som går åt till varje gabionmur beräknas efter de förutsättningar som ges.

 

Plana gabionnät

Gabionnät 2x1m
Gabionnät 2x0,5m
Gabionnät 1x1m
Gabionnät 1x0,5m
Gabionnät 0,5x1m
Gabionnät 0,5x0,5m

 

Runda gabioner

Rund gabion halv D0,5 H0,5m
Rund gabion kvart D0,5 H0,5m
Rund gabion halv D0,5 H1m
Rund gabion kvart D0,5 H1m
Rund gabion halv D0,5 H1,5m
Rund gabion kvart D0,5 H1,5m
Rund gabion halv D1 H0,5m
Rund gabion kvart D1 H0,5m
Rund gabion halv D1 H1m
Rund gabion kvart D1 H1m
Rund gabion halv D1 H1,5m (endast Garden)
Rund gabion kvart D1 H1,5m (endast Garden)
Lock rund D0,5
Lock rund (med urtag) D0,5
Lock rund D1
Lock rund (med urtag) D1

 

Låsspiraler och märlor

Låsspiral 2m
Låsspiral 1,5m
Låsspiral 1m
Låsspiral 0,5m
Märla

 

Distansstag

Distansstag 1m
Distansstag 0,5m
Distansstag 0,3m
Distansstag 0,2m